Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

dissabte 29 de desembre de 2007

Nou cometa 8P/Tuttle

Aprofitant una nit realment bona en quant a transparència de cel, vaig aprofitar per a fer alguna foto al nou cometa que és accessible: el 8P/Tuttle. Actualment està a la constel·lació d'Andromeda, aprop de la galàxia d'andromeda M31 i es mou a una velocitat realment espectacular: en exposicions de més de 30 segons ja apareixia mogut. Per això he fet fotos de 30 segons amb una focal de 800 mm (amb el newton 200 f/4), en total 40 imatges a 800 asa.


També cal dir que vaig aprendre a usar una nova eina del Deep Sky Stacker (no sé si abans la tenia), que he vist que té unes opcions per a cometes. Has de registrar primer les imatges i anar imatge per imatge dient-li quina d'aquestes estrelles és el cometal, i després ho calibra segons aquesta posició. Va realment molt bé, ja que a més et deixa triar entre alinear segons les estrelles, segons el cometa o fer una imatge resultant en que apareguin quiets tant el cometa com les estrelles (que encara no he provat)


Espero que us agradi


http://astrosurf.com/pruneda/img-astro/cometes/

Etiquetes de comentaris: , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina principal