Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

dissabte 9 de febrer de 2008

Sessió de fotografia 6 - 7 febrer

Durant tota la setmana el cel s'ha comportat realment molt bé, les nits han estat molt destapades (i fredes), i tot i que la feina ha apretat molt he pogut fer algunes fotografies que tenia pendents.

Per una banda, la nit del 6 vaig decidir probar un objecte molt petit però al que tenia ganes, es tracta de NGC 2392, coneguda com la Nebulosa de l'esquimal (eskimo nebula) a Geminis, i les fotografies rebelen el que ja sabia: massa petit per la focal del telescopi (800mm, hauré de probar amb una barlow o amb el C8).

La nit del 7 vaig optar per un altre cúmul (després de fer M34 i M41), i vaig pensar en dos cúmuls a Canis Major: M46 i M47. No cabien els dos al mateix camp, tot i que estan molt junts. Vaig optar per a fer imatges per separat i realitzar un mosaic (en preparació). Fixa't en que a M46 (a l'esquerre) s'aprecia una boleta blava a la seva part superior. Es tracta de la nebulosa planetària PLN 231 + 4.2, de magnitud 10.1.


Els dos dies vaig tenir realment molts problemes amb l'autoguiat, realment no guiava, es veu que hi ha una opció que desactiva el guiat fins que es faci click a una altra opció, i vaig tardar molt en veure-ho, de fet fins a mitja sessió del dia 7 (per això en la foto de la eskimo les estrelles apareixen allargades). També hauré de repassar la posada en estació, perquè veig que ha de fer massa correccions!

De moment les dues fotografies amb un pas previ al Photoshop, un simple retoc de nivells i saturació. La setmana que ve les fotos acabades i les dades complertes

  • Telescopi GSO newton 200 f/4
  • Càmera Canon EOS 350D a 400 ASA

Etiquetes de comentaris: , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina principal