Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

dissabte 30 d’agost de 2008

NGC 7293, la nebulosa de l'hèlix

El dijous 28 d'agost em vaig dirigir a l'observatori amb l'intenció de fer alguna cosa "bona" en astrofotografia després d'una jornada observacional molt entretinguda la nit anterior. Però si cap a les 23:00 ja ho tenia tot muntat (la càmera havia estat desmuntada) no va ser fins ben bé la 1:30 que vaig poder començar a fer alguna foto. I és que a l'autoguiat se li va donar per no fer-me cas! El problema va ser en el moment de calibratge, on l'ordinador mou la muntura i comproba que realment l'estrella de referència s'ha mogut. I tot i que es movia, mostrava sempre les coordenades d'un mateix lloc. Un píxel calent? Massa esposició? Segurament les dues!

Finalment vaig poder començar les fotos, però un autoguiat molt dolent ha fet que les estrelles no siguin bons punts com haurien de ser. A més, l'objecte triat, la nebulosa hèlix està molt baix a l'horitzó i ben aviat va entrar en la zona del cel que tinc més contaminat, és a dir, molta feina per a res!
  • Observatori Can Duran, Palamós. 28/08/2008
  • Telescopi newton Teleskope Service GSO 200mmØ f/4
  • 15 x 5' = 75 minuts d'exposició
  • Canon EOS 350D sense filtre IR + Baader MPCC coma corrector
  • Filtre IDAS LPS
  • Muntura Losmandy G11 autoguiada amb Scopos APO 90f/6.6 i CCD Starshoot II
  • Capturat amb DSLR focus, apilat amb DeepSpyStacker, procesat amb Pixinsight STD

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina principal