Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

dimarts 24 de febrer de 2009

Per fi: C/2007 N3 Lulin

En l'any internacional de l'astronomia (www.astronomia2009.es) no podia faltar alguna efemèride especial, i ja la tenim. Un cometa, però que consti! Un cometa petit (des del nostre punt de vista) és el que es pot veure aquests dies en direcció est, ara a la constel·lació del Lleó (Leo). El cometa va arribar a la seva màxima brillantor el dia 23, però serà visible durant encara ben bé un mes.

Com deia no és un cometa espectacular, però si estrany. Va perdre la seva cua i ara en torna a tenir a mesura que es va allunyant del sol, i a més es mou molt ràpid, uns dos graus per dia. Per a saber la seva posició exacte podeu consultar el heavens-above.com al seu apartat del cometa Lulin (fes click aquí).



Tot i que ja fa dies que la vaig fer, poso la primera de les fotos que he fet a aquest cometa. No m'agrada gaire, però és la millor que tinc. Són 13 imatges de 2 minuts, i el nucli ja apareix mogut. El dia següent vaig intentar fer exposicions de 30 segons, amb el cometa puntual, però els núvols van fer la resta... A veure si avui tinc més sort i puc fer una bona hora en exposicions. Es veurà el resultat aviat, espero!





Observatori Can Duran, Palamós - 17/02/2009
Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II
Orion Starshoot Pro. 13 x 120 " = 26 min d'exposició
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat i apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina principal