Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

dimarts 11 d’agost de 2009

Primer premi a Astromartos 2009

Ja he tornat!

Després de 3.300 km per la península ja sóc a casa, i ara queda la major part de la feina: triar les fotos (n'he fetes unes 1.000), passar comptes i fer un dietari de totes les anècdotes, recorreguts, indrets visitats, menjars (i begudes!) degustats...

Primer de tot vull agraïr un any més a tota la gent de l'Asociación Hubble de Martos per l'excel·lent organització un any més d'Astromartos, la potser (segurament) més important reunió d'aficionats a l'astronomia d'Espanya. I agraïr-los també que seleccionesin una de les meves fotos al IV Concurso astrofotográfico Astromartos 2009 com a Primer premi en focals de menys de 500mm. El curiós del cas és que la foto la veig fer l'any passat des d'Astromartos 2008, a l'estació de Vado-Jaén, des d¡on es fan les observacions.



Potser la foto no és una de les millors de la via làctea, però hi ha una curiositat que m'agrada explicar: no està feta amb seguiment de cap mena. El truc? Són 50 fotos de 10 segons, suficient per a què no surti moguda una foto independentment. Amb Deep Sky Stacker es promitgen i aquí tenim la foto:

Aviat més informació del viatge, de moment unes dades: 3.300km, 1.000 fotos, moltes canyes, 5 ampolles de sidra (3 allà i 2 aquí), 5 gots de xupito (de record eh!)... i en euros encara no ho sé!

Etiquetes de comentaris: , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina principal