Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

dimarts 29 de setembre de 2009

IC 1805 - La nebulosa del cor

Crec que poques nebuloses com aquesta m'han suposat tants problemes! De fet han estat al voltant de 5 hores de processats diversos (i encara no n'estic 100% satisfet).

Aquesta nebulosa es troba "perduda" per la constel·lació de Cassiopeia, a uns 4º al nord del doble cúmul de Perseu, però és tant feble que a penes es nota la seva presència, va ser remenant una llista de nebuloses que vaig trobar a una web que em va convèncer per a fer-li una foto.

Han estat dues nits, la del 23 i la del 24 de setembre fins acumular 4 hores d'exposició (el 23 per un problema tècnic només vaig poder fer 6 fotos).

Un problema important van ser els flats. Els que tenia antics ja no servien perquè vaig desmuntar la càmera fa unes setmanes, per tant n'havia de fer de nous. Amb el programa d'apilat DeepSkyStacker agafant imatges del 23 de setembre, les del 24, o les dels dos dies, obtenia resultats diferents i amb gradients de llum de fons, a vegades la part dreta de la imatge més fosca, a vegades la part inferior... Finalment vaig optar per a fer el promig amb el Maxim DL 5 Pro, i sembla que el resultat ha estat millor. Finalment, un processat amb Pixinsight per arribar a aquesta imatge final (segur que intentaré un nou processat)




Observatori Can Duran, Palamós - 24/09/2009
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II
Orion Starshoot Pro. 20 x 600 " = 3:20h d'exposició
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat, apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Per cert, aquesta foto va dedicada a una persona que ha d'aguantar la paciència de les nits perdudes invertides a l'observatori. Cesca, va per tu ;-)

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina principal