Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

diumenge 10 de febrer de 2008

Sessió astrofotogràfica: M 51, M104 i NGC 4038

Una nova nit amb molta fred i humitat (1ºC i 90% d'humitat), que va començar amb un re-equilibrat de la muntura i una revisió a la posta en estació amb el EQalign 2. Tot correcte, i comença la jornada astrofotogràfica sobre les 00:00h.

Comencem per M 51, la galàxia del molinet (Whirlpool galaxy), a Canes Venatici. Amb pocs segons ja s'aprecia la seva forma espiral, i amb imatges de 2 minuts a 800 ASA amb el newton GSO 200 f/4 ja n'hi havia prou per a captar molts detalls, vaig fer un total de 30 fotos.

El pas següent va ser una altra galàxia a la que tenia ganes, M 104 la gaxàxia del barret (Sombrero galaxy) a Virgo. També 30 imatges de 2 minuts, però estava bastant més baixa a l'horitzó i no vaig repassar l'enfoc, així que la imatge no és gaire bona, a part que la galàxia en sí és molt petita.

I per acabar (estem parlant de gairebé les 3 de la matinada) un objecte difícil i enigmàtic, les antenes NGC 4038 (Antennae) a Corvus. Són dues galàxies en col·lisió, també molt petites (tamany aparent més petit que M104, una mica més gran que la eskimo nebula) amb una forma realment rara, però que em va fer gràcia fotografiar, també amb imatges de 2 minuts. Per curiositat, a la part inferior dreta (la imatge és un retall) es veu un objecte estrany, es tracta de la nebulosa planetària NGC 4027 (o també Herschel H296-2), de magnitud 11.

Simplement he estirat els histogrames, he pujat una mica la saturació de color i quatre retocs de corves, el processat és horrible però ara per ara no tinc temps a més, a veure si aquesta setmana m'hi poso seriosament i puc fer les 5 fotos que tinc endarrerides.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina principal