Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

dimarts 6 de maig de 2008

Més imatges Orion Starshoot II: M13

El dia després de la tornada de les Planes de Son vaig decidir muntar el que m'havia endut i tornar a deixar l'observatori a punt. A més, sabia que no tenia la muntura en estació i vaig aprofitar. Després d'uns problemes amb el EQalign (no deixa tenir instal·lades les versions 1 i 2 simultàniament al mateix ordinador) vaig aconseguir deixar-la en bones condicions. Hauria pogut plegar aquí, però el "mono" era massa gran i vaig intentar fer alguna astrofotografia.

Primer vaig aprofitar que tenia posada la webcam SPC900 modificada SC1 al newton 200 f/4 per a fer un startest a una estrella brillant (crec recordar que era Vega) i vaig aconseguir això:

Crec que està bastant ben colimat, les anelles de difracció són bastant concèntriques. El que ja no m'agrada tant és que es nota massa l'enfocador i l'aranya, no sé si és normal en aquest tipus de tub, però en quant a la posició del mirall primari ja no me queixo.
Després vaig decidir anar a fotografiar M13, el gran cúmul d'Hèrcules, que ja guanyava alçada juntament amb algunes constel·lacions típiques d'estiu con el cigne, escorpí i sagitari. Aquí van començar els problemes. Hauria pogut fer servir la Canon EOS 350D, però tenir una CCD és una temptació molt gran, ja que tenen mola més sensibilitat que una DSLR con la Canon tot i tenir un xip molt més petit (les fotos són més petites). Però amb la CCD vaig trobar 2 grans problemes: per una banda no aconseguia que funcionés a l'ordinador de l'observatori, però si anava al portàtil (actualment solucionat, fallaven els USB de l'ordinador), i l'altra problema és que no aconseguia enfocar de cap manera amb un teleobjectiu directament a la càmera, cosa que me va fer perdre gairebé 2 hores.
Finalment, havent entrenat els encoders de la muntura, apuntat i enfocat vaig fer 10 imatges de 2 minuts al cúmul. A posteriori els he apilat tant amb Maxim DL com amb Deep Sky Stacker, però el Maxim me donava problemes de doble imatge (no les alineava perfectament i algunes estrelles apareixien repetides). El resum de dades és el següent:
  • Observatori Can Duran, Palamós. 02/05/2008
  • Telescopi Baader Scopos clone APO 90 f/6.6
  • Càmera Orion Starshoot II
  • Muntura Losmandy G11 sense autoguiat
  • 10 imatges de 120 segons, apilat amb DSS i processat amb Pixinsight (nivells, deconvolució (reducció del tamany de les estrelles), curves i reducció de soroll)


http://astrosurf.com/pruneda/img-astro/m013

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

0 comentaris:

Publica un comentari

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina principal