Si no pots veure els menús, fes click aquí

Galàxia del triangle M 33 M 31, la galàxia d'Andròmeda Nebulosa del vel Eclipsi de lluna 03/03/2007 Llamps sobre Palamós Cúmul de l'ànec salvatge M 11 Saturn

dilluns 29 de juny de 2009

Una altra foto publicada!

A falta d'astrofotografies, el cel dóna bastant material. En aquest cas van ser uns núvols curiosos que me van fer agafar la càmera. La imatge és una panoràmica de tot el cel, des de l'horitzó fins el zènit, i els 360º. En total 62 imatges apilades amb Autopano Pro (l'ordinador va tardar 3 hores per a processar una imatge que en total ha pesat gairebé 10 Mb)



La imatge també va ser reconeguda per TV3, que la va publicar a l'espai El temps del vespre del 27 de juny tot i que la foto era a les 10 del matí, no a la tarda com diu el vídeo)







El vídeo al complert el podeu veure a la web 3alacarta.cat:


Etiquetes de comentaris: , , , ,

dimarts 16 de juny de 2009

Nova foto publicada

El nou programa Espai terra de TV3 té una secció de fotos en la són els espectadors qui envien les imatges. El passat divendres 12 de juny ban publicar una de les meves imatges de les iridiscències solars de la setmana passada.

De nou gràcies!



Etiquetes de comentaris: , ,

dimarts 20 de maig de 2008

Foto d'un halo solar

Avui al matí i migdia s'ha pogut veure un halo solar complert des de Palamós. El fenomen es produeix per la refracció i reflexió de la llum per les partícules de gel d'aigua en suspensió a les capes altes de núvols. Aquest fenòmen també es pot produir a la lluna.

Donades les circumstàncies, l'he pogut veure per casualitat a la vigilància del pati, mirant cap a munt de casualitat. Amb ulleres fosques es veu molt bé, mentre que a ull nu a penes es nota. A la hora de fer-ne la foto, senzill: poso les ulleres de sol davant l'òptica i llestos!

La primera imatge és una presa senzilla, mentres que la segona són dues imatges ajuntades amb Photoshop (en els dos casos, un lleuger retoc de contrast fa més visible el fenomen).

Etiquetes de comentaris: ,